Lichaam van vrouw (69) in verre staat van ontbinding zonder onderarmen en linker onderbeen aangetroffen te Leiding 15

Buurtbewoners hebben dinsdagavond 28 november het lijk van de 69-jarige alleenstaande B.R. op haar achtererf op een adres in het ressort Santo Boma aangetroffen.

Agenten van het politiebureau Santo Boma gingen na de melding dat er een lijk in verre staat van ontbinding op een adres te Leiding 15 was aangetroffen, naar het adres voor onderzoek. 

Bij aankomst troffen agenten het lijk van de vrouw ongeveer 23 meter verwijderd van de woning op haar achtererf aan. Beide onderarmen en het linker onderbeen van het lijk ontbraken en waren gelet op het late tijdstip nergens in de onmiddellijke omgeving te vinden. Verder lag het mobiele telefoontoestel van de vrouw op een stoel, alsook een houwer en een hark. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. 

Volgens verklaring van een buurtbewoonster had zij de alleenstaande vrouw enkele dagen niet gezien en besloot zij samen met enkele buren naar de woning van B.R. te gaan. Toen zij op het erf van B.R. aankwamen, namen de buurtbewoners een onaangename geur waar en zagen dat de lichten van de woning uit waren, maar de ramen openstonden. Via een zijdeur, die openstond, ging een buurvrouw in de woning, maakte de lichten aan en zag de 69-jarige vrouw niet in haar woning, maar trof haar lijk samen met de andere buurtbewoners op de grond op het erf achter de woning aan.

De politie stelde een onderzoek in de woning van de overledene en daar bleek alles op zijn plaats te zijn. Aan de hand van de aangetroffen situatie bestaat het vermoeden dat het lijk van de vrouw ongeveer een week op het achtererf moet hebben gelegen. 

Een zus van de overledene zei, dat zij op dinsdag 21 november voor het laatst de overledene heeft gesproken en dat B.R. gezond was en niet aan enige ziekte leed.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van B.R. ter obductie door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!