Verdachte van zware mishandeling slaat op de vlucht voor agenten en verzet zich bij aanhouding

Het Regio Bijstand Team West van het Korps Politie Suriname heeft woensdag 29 november de verdachte B.R. voor zware mishandeling aangehouden.

Tegen deze man had het slachtoffer B.R. zaterdag 4 november aangifte gedaan van zware mishandeling op het politiebureau Nieuw Nickerie. De verdachte werd opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven, doordat hij zich schuilhield in buurland Guyana.

De verdachte werd op 29 november weer opgespoord, en op zijn adres aan de Awinistraat in Nieuw Nickerie (zie onderaan) door leden van het Regio Bijstand Team West aangetroffen. Bij het zien van de agenten koos hij echter het hazenpad, waarop de agenten genoodzaakt waren te voet de achtervolging in te zetten. De verdachte zag kans over enkele schuttingen te springen, maar werd enkele panden verder in de boeien geslagen. 

Bij zijn aanhouding heeft de verdachte B.R. zich ook nog eens hevig verzet tegen de politie en raakte in een worsteling met agenten. Een van de agenten heeft daarbij vermoedelijk een enkelfractuur opgelopen en werd voor medische behandeling naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) afgevoerd.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!