Syrië staat op het punt betrokken te raken bij een conflict in het Midden-Oosten – Russische gezant bij de VN

Een Hezbollah-politicus uit de hoop dat de wapenstilstand tussen Israël en Hamas standhoudt na recente gevechten in Zuid-Libanon. Het conflict heeft geleid tot veel ontheemden en ongeveer 100 doden. Hezbollah is begonnen met het uitbetalen van schadevergoedingen na een schadeonderzoek, en ook de regering zal compensatie bieden, zo meldt parlementariër Hassan Fadlallah. Sinds het conflict in 2006 heeft Hezbollah meer dan 300 miljoen dollar uitgegeven aan compensaties en wederopbouw.

Syrië staat op de rand van het betrokken raken bij een groot conflict in het Midden-Oosten, volgens de Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya tijdens een VN-Veiligheidsraadsessie over Syrië. De situatie wordt nog verslechterd door de escalatie van het Palestijns-Israëlische conflict. Nebenzya benadrukte dat Rusland de hervatting van de werkzaamheden van de Constitutionele Commissie steunt, als onderdeel van het politieke proces in Syrië onder leiding van de VN.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres zei dat de Palestijnen in Gaza lijden onder een humanitaire catastrofe.
“Bijna 1,7 miljoen mensen zijn uit hun huizen verdreven – maar nergens is het veilig.”

Het dodental is gestegen tot meer dan 14.800 #Palestijnen die op 23 november door Israël #Gaza zijn gedood. Dit omvat minstens 6.150 #kinderen en 4.000 vrouwen, wat neerkomt op bijna 70% van de dodelijke slachtoffers

error: Kopiëren mag niet!