IOC bevestigt Franse Alpen en Salt Lake City als enige kandidaten voor de Winterspelen van 2030 en 2034

Het IOC heeft de Franse Alpen en Salt Lake City bevestigd als enige kandidaten voor de Winterspelen van 2030 en 2034. Er zal nu een ‘gerichte dialoog’ plaatsvinden met de voorkeursgastheren, met het doel om tijdens de IOC-sessie in Parijs beide edities toe te wijzen. Frankrijk, dat eerder al drie keer de Winterspelen organiseerde, gaat voor de Spelen van 2030 met een bod gebaseerd in Meribel, Courchevel en Val d’Isere. Salt Lake City, de gastheer van 2002, is de enige kandidaat voor 2034. Het Franse bod werd gekozen boven Zweden en Zwitserland, maar Zwitserland krijgt nu een ‘bevoorrechte dialoog’ voor de Spelen van 2038. Het IOC zal tot eind 2027 niet met andere landen overleggen voor de Spelen van 2038.

error: Kopiëren mag niet!