NBA-overzicht: Kings stunneren Warriors, gaan door in toernooi

DeAaron Fox scoorde 29 punten toen de Kings ongeslagen bleven met 4-0 in het groepsspel en zo de kwartfinales van het toernooi bereikten. Aanstaande maandag zijn ze de gastheren voor de New Orleans Pelicans.

Tijdens een wedstrijd van het NBA-seizoenstoernooi in Sacramento versloegen de Kings de Golden State Warriors met 124-123 door een beslissende actie van Malik Monk en een gemiste lange driepunter door Stephen Curry bij de zoemer. De Kings schakelden hiermee de Warriors uit, die op 2-2 eindigden na beenblessures voor Chris Paul en Gary Payton II gedurende de game.

In andere wedstrijden wonnen de Nets met 115-103 van de Raptors, maar ondanks een 3-1 groepsfase-score werden ze uitgeschakeld door een ongunstige puntenbalans met de Celtics. De Celtics zelf wonnen hun groep door met meer dan 23 punten verschil te winnen van de Bulls, wat nodig was om de tiebreak te overleven. En de Knicks verzekerden hun plek in de knock-outronde met een duidelijke overwinning op de Hornets en pakten een wildcard-plek. Ze bezoeken de Milwaukee Bucks voor de kwartfinale op 5 december.

Cavaliers 128, Hawks 105

Donovan Mitchell werd met 40 punten en 11 rebounds de topschutter en leidde Cleveland naar een overwinning op het thuisbezoekende Atlanta.

Het resultaat zette Cleveland op een 3-1 score in East Group A tijdens het NBA-seizoenstoernooi, maar dat was niet genoeg om door te stoten naar de kwartfinales. Atlanta sloot de groepsfase af met 1-3.

Darius Garland scoorde 19 punten en gaf acht assists voor Cleveland. Evan Mobley voegde 17 punten en 19 rebounds toe. De Hawks werden aangevoerd door Bogdan Bogdanovic en De’Andre Hunter, met beiden 18 punten.

Mavericks 121, Rockets 115

Luka Doncic was dicht bij een triple-double van 40 punten terwijl Kyrie Irving 22 van zijn 27 punten in de tweede helft scoorde en Dallas terugkwam voor een thuiszege op Houston in de finale van het groepsspel van het NBA-seizoenstoernooi.

Doncic noteerde 41 punten, negen rebounds en negen assists voor de Mavericks, die net als de Rockets eindigden op 2-2 in West Group B.

Alperen Sengun maakte 31 punten, negen rebounds en zes assists terwijl Jabari Smith Jr. en Dillon Brooks beide 16 punten scoorden voor de Rockets, die met een overwinning een plek in de kwartfinales van het toernooi hadden kunnen veiligstellen.

error: Kopiëren mag niet!