FIBA houdt loting voor de laatste vier Olympische kwalificatietoernooien voor herenbasketbal

Luka Doncic, Giannis Antetokounmpo en Karl-Anthony Towns maken nog kans om te spelen op de Olympische Spelen in Parijs, maar minstens twee van hen zullen niet deelnemen, omdat Slovenië, Griekenland en de Dominicaanse Republiek in hetzelfde kwalificatietoernooi zijn geplaatst. Dit betekent dat maximaal één van deze landen zich kan kwalificeren voor de Spelen.

Er zijn al acht teams gekwalificeerd voor het Olympische toernooi. Frankrijk is automatisch geplaatst als gastland, en zeven andere teams hebben zich via het WK gekwalificeerd. De kwalificatietoernooien vinden plaats van 2 tot en met 7 juli 2024 in Spanje, Griekenland, Letland en Puerto Rico. Elk toernooi heeft zes teams en de winnaar van elk toernooi plaatst zich voor de Spelen in Parijs.

De teams spelen twee wedstrijden binnen hun groep, waarna de beste twee doorgaan naar de halve finales. De winnaars van de halve finales strijden om een plek op de Olympische Spelen. De gastlocaties zijn door FIBA gekozen voor de loting.

error: Kopiëren mag niet!