Democratische verdeeldheid over de oorlog tussen Israël en Hamas dreigt over die van Biden

Verdeeldheid binnen de Democratische Partij over hoe president Biden de oorlog tussen Israël en Hamas hanteert, wordt een politiek probleem te midden van een verslechterende economie. Deze verdeeldheid en onvrede over de Palestijns-Israëlische oorlog kunnen de opkomst en Biden’s kansen op herverkiezing in 2024 schaden. De Amerikaanse steun aan Israël wordt bekritiseerd als hypocriet en er is aarzeling om te onderzoeken naar vermeende oorlogsmisdaden door Israël, waaronder een aanval op een ziekenhuis in Gaza. Veel Amerikanen zijn tegen de pro-Israëlische houding van de VS, die als eigenbelang wordt gezien en kan leiden tot verminderd vertrouwen in Biden en de Democraten. De regering-Biden wordt ook bekritiseerd voor economische problemen, zoals inflatie en een bankencrisis, terwijl geld wordt uitgegeven aan conflicten in Oekraïne en Israël.

error: Kopiëren mag niet!