Growing Seeds houdt educatieve Onafhankelijkheidsdag viering voor peuters en kleuters

Het educatiecentrum Growing Seeds te Commewijne, heeft vrijdag 24 november, een bijzondere en educatieve activiteit gehouden voor de kleuters en peuters, in verband met de “Onafhankelijkheidsdag” van Suriname. Door middel van een “Srefi Densi Dramatic Play” werden de peuters en kleuters meegenomen op een boeiende reis door het proces van reizen en het verkennen van de verschillende culturen van Suriname.

De kinderen hebben ervaren wat er allemaal komt kijken bij het plannen van een reis. Van inchecken bij de luchthaven tot het uitchecken na de landing. Ze hebben belangrijke handelingen geleerd die nodig zijn voor een succesvolle reis. Na deze virtuele reis, waarbij de kinderen in Suriname zijn aangekomen, werden ze meegenomen in de rijke tradities en culturen van het land. Denk maar aan een schaafijsje eten en andere typische Surinaamse gewoonten. 

“Met deze activiteit wil Growing Seeds niet alleen de kleintjes vermaken, maar ook hun nationale trots en bewustzijn versterken. Het is een unieke kans om op speelse wijze het nationaal gevoel te bevorderen en tegelijkertijd educatie te bieden”, zegt Vandana Ramlal-Chander, directrice van het educatief centrum. 

SK

error: Kopiëren mag niet!