Criminele geest door wanbeleid gekweekt?

Als een regering een automonteur tot chirurg zou bombarderen of een timmerman tot tandarts, wat zou je dan doen? Niets natuurlijk, want dat houd je niet voor mogelijk. De schade zou onbeschrijflijk monsterachtig zijn toch. 

  • Is de schade dan minder wanneer je incompetente of ongeschikte personen op politiek-bestuurlijk niveau in leidinggevende functies plaatst? 

Deze functionarissen moeten toch gezamenlijk ons land besturen. Vandaar dat bijna elke sector naar de bliksem is. Of naar de maan. Kies maar uit welke uitdrukking je passender vindt.

  • Of als er sprake is van belangenverstrengeling in controlerende functies, die ook nog door vrienden en familieleden worden bekleed? 

Deze functionarissen zouden toch de orde moeten bewaken. In plaats daarvan is het resultaat van dit wanbeleid meer wanorde. Velen beweren dat de recente mijnschacht ramp met zoveel doden mede hieraan te wijten is.

  • Of als criminelen aan het roer staan? Wat verwacht je dan? 

Woorden wekken, voorbeelden trekken.

Huidige Normen 

Door dit wanbeleid 

  • kan ongezien en ongestraft worden gestolen;
  • kunnen aldus privé belangen voorrang genieten boven het algemeen belang;
  • worden de rijken rijker en kleiner in aantal en de armen armer en groter in aantal;
  • en wordt politieke loyaliteit beloond. 

Dus als je de juiste ‘politieke lijnen’ hebt, “yu kan du san yu wani’, bij wijze van spreken. Merk je niet dat corruptie, verspilling, gebrek aan transparantie, geen verantwoording afleggen en names & faces vervolging de huidige normen zijn? Kweek je door dit wanbeleid geen criminele geesten als politici, hun loyalisten en politiek-gelieerde personen carte blanche hebben? Wat aan top gebeurt, sijpelt door naar beneden.

Zoete Praatjes

Dus vanaf de onafhankelijkheid is wanbeleid verergerd en toch verwacht je verbetering omwille van de zoete politieke praatjes. Geloof je dan niet in sprookjes en Sinterklaas? En nu is er geen Zwarte Piet meer om te straffen. Dus weet wat je doet wanneer je in het stemhokje vertoeft!

Dr. Roy I Bhikharie, PhD

Eerst het Volk, dan de Rest

error: Kopiëren mag niet!