Brazilië’s outreach naar de Arabische wereld: Lula’s belangrijkste agenda

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva gaat zijn banden met de Arabische wereld verstevigen tijdens een reis naar het Midden-Oosten. Hij zal onder andere de COP28-klimaatconferentie in Dubai bijwonen en bezoeken brengen aan Saoedi-Arabië en Qatar, die belangrijke investeerders voor Brazilië kunnen zijn. Brazilië’s handel met Arabische landen is aanzienlijk en Lula zal de Saoedische kroonprins en Qatarese officials ontmoeten om economische en investeringsmogelijkheden te bespreken. Ook zet hij zich in voor de vrijlating van Brazilianen in Gaza. De reis benadrukt ook de diplomatieke betrekkingen van Brazilië met Israël en Egypte, en is onderdeel van Lula’s strategie om internationale relaties en economische groei van Brazilië te stimuleren.

De Amerikaanse president heeft zich afgemeld voor deelname aan COP28 in Dubai. Onze president Santokhi zal wel participeren.

Intussen zijn er zondag massademonstraties gehouden voor de afzetting van president Lula da Silva. Impeachment-demonstraties overspoelen Brazilië, en rechter Alexander de Moraes van het Hooggerechtshof wordt ook betrokken.

Het protest, georganiseerd door congreslid Nicolas Ferreira, kreeg steun van verschillende politici die nationalistische politieke facties opriepen om hun krachten te bundelen.

error: Kopiëren mag niet!