Ambassade van India: Afrondingsprogramma project ‘Elke student een computer’

Hedenochtend (27 november 2023) werd in verband met de afsluiting van de Indiase subsidieproject “Elke student een computer” een plakkaat onthuld op de Kaikoesieschool door First lady, mevrouw Mellisa Santokhi – Seencherry en de Indiase ambassadeur Dr. Shankar Balachandran, in aanwezigheid van Joan Ilahi, beleidsadvisuer bij het ministere van Buitenlandse Zaken van Suriname. Dit project had een  kostenplaat van van USD 109.800. 

Tijdens het bezoek van de president van India in juni 2018 werden twee kleine subsidieprojecten voor gemeenschapsontwikkeling en vrouwelijk ondernemerschap aangekondigd, namelijk ‘Craft Market Place’ in Paramaribo voor USD 175.602 en ‘Elke student een computer’ voor USD 109.800.

Dit project was geïnitieerd door het Bureau van de toenmalige First Lady voor financiering onder het Small Development Assistance Program van de regering van de Republiek India. Door middel van een Letter of Intent tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname en het ministerie van Buitenlandse Zaken van India, op 18 juni 2018, en werd het project goedgekeurd voor een subsidie van USD 109.800 voor het verstrekken van 200 Computers en benodigde accessoires om op elk secundaire school 30 computers te bereiken voor IT onderwijs voor leerlingen van Suriname.

De regering van Suriname organiseerde deze ceremonie waarbij de First Lady en de ambassadeur ter gelegenheid spraken.

De ambassadeur, Dr. Shankar Balachandran, prees in zijn toespraak de regering van de Republiek Suriname, het bureau van de First Lady en de uitvoerende instanties voor de afronding van het project en bood Indiase beurzen aan studenten van Suriname voor verdere studies. Hij zei dat 91 Indiase universiteiten voorkomen in de laatste publicatie van Times Higher Education’s World University Rankings, waardoor India het vierde meest vertegenwoordigde land ter wereld is, en vroeg de studenten om van de beurzen zo goed mogelijk te gebruik te maken.

De First Lady sprak haar waardering en dankbaarheid uit aan India voor zijn onschatbare steun en vrijgevigheid en adviseerde de studenten om gebruik te maken van de beurzen die zo genereus werden aangeboden door India en het computerlokaal dat aan deze dag was gewijd.

De school heeft ruim 700 leerlingen. De First Lady en de ambassadeur waren er vervolgens getuige van hoe de leerlingen het computerlokaal op school gebruikten.

error: Kopiëren mag niet!