“Als je keer op keer op verlies draait, moet je iets anders zien te doen”

Enkele kleine ondernemers geven in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij niet meer geconcentreerd zijn op de feestdagen noch op de komende feestdagen van het jaar. “Ik keek vaak uit naar de feestdagen, maar door de jaren heen is dat ook gaan veranderen”, zegt een kleine ondernemer.

“Dankzij de koers, benzineverhouding en prijsstijging van alles zien wij als kleine ondernemer niet eens 50% winst op de feestdagen. Een ieder is nu bijna een ondernemer en doet ook zijn of haar eigen ding, het is daarnaast dus ook een grote uitdaging geworden voor ons over het algemeen.”

Hij verkoopt kleding voor jong en oud en wat andere modieuze dingen waaronder tassen en sieraden. “In het begin van het jaar had ik nog een beetje hoop, maar dat werd door de maanden heen erger en erger. Als ondernemer kom ik helemaal niet uit en mijn kinderen worden uiteindelijk de dupe daarvan. Je hebt dagen waarop ik niets heb gemaakt en zelfs feestdagen waarnaar ik uitkeek leveren helemaal geen winst meer op. Ik verkoop wel een paar kleine dingen, maar aan het eind kom ik uit op het bedrag dat ik uit heb gegeven en daarnaast weer moet delen met de mensen die mij ondersteunen vanuit het buitenland, dus ik zit met niets. In een andere branche gaan is ook weer een opoffering, dus je weet niet meer van wat je moet doen”, benadrukt deze kleine ondernemer.

“Ik blijf wel uitkijken naar de feestdagen om met mijn gezin en familie te zijn, maar niet om zaken te doen. Je hebt heel veel bezoekers die zelfs met hun consumptie lopen en alleen komen om het oog goed te doen. Je hebt andere ondernemers die het niet opgeven, maar ik kan het niet meer aan. Als je keer op keer op verlies draait, moet je iets anders zien te doen en ik ben nu dus op een missie en kijk wat mijn doel op aarde is.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!