Belangrijke reden waarom spelers in Italië rode vlekken op gezichten hebben

Spelers en coaches in de Italiaanse Serie A hebben rode vlekken op hun gezicht geschilderd om aandacht te vragen voor het uitroeien van geweld tegen vrouwen. Dit initiatief kwam overeen met de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen en de demonstraties die in heel Italië plaatsvonden. De actie werd extra geladen door de uitlevering van een Italiaanse man die verdacht wordt van de moord op zijn ex-vriendin. Het is een reactie op de verontwaardiging die in Italië heerst over het feit dat elke drie dagen een vrouw vermoord wordt. Het initiatief, met de slogan “een rode kaart tegen geweld”, werd zichtbaar gedurende de Serie A-wedstrijden op zaterdag, zondag en maandag.

error: Kopiëren mag niet!