FA-raadslid treedt af na schorsing wegens conflictpost tussen Israël en Hamas

Wasim Haq is opgestapt als raadslid van de Engelse voetbalbond (FA) nadat hij geschorst werd vanwege een controversiële post over het conflict tussen Israël en Hamas. Haq, die sinds 2019 deel uitmaakte van de FA en de BAME Football Communities vertegenwoordigde, plaatste een bericht waarin hij stelde dat Adolf Hitler trots zou zijn op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Dit bericht, dat inmiddels is verwijderd, leidde ook tot zijn verwijdering bij de Lawn Tennis Association (LTA). In zijn ontslagbrief uitte Haq zijn spijt over het incident en de pijn die hij onbedoeld heeft veroorzaakt, specifiek naar zijn Joodse vrienden en collega’s. Hij benadrukte dat zijn originele post gericht was op een politicus en niet bedoeld was om een ras of religieuze groep te beledigen. Haq heeft toegezegd gesprekken aan te gaan met leden van de Joodse gemeenschap om te delen en te begrijpen.

error: Kopiëren mag niet!