Brazilië sluit het jaar in slechte vorm af onder interim-coach, terwijl het wacht op bericht van Carlo Ancelotti

Brazilië sluit het jaar af met een teleurstellende vorm onder interim-coach Fernando Diniz en wacht op een antwoord van Carlo Ancelotti over de coachingspositie. Met drie verloren wedstrijden op een rij, waaronder een historisch verlies thuis tegen Argentinië, heeft het team zijn slechtste jaarprestaties in jaren. Brazilië staat op de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor WK 2026, met slechts drie overwinningen uit negen. Diniz, bekend om zijn aanvallende speelstijl met Fluminense, staat onder druk vanwege zijn andere aanpak dan zijn voorganger Tite en de verwachtingen van Europees actieve Braziliaanse spelers. Brazilië kampt met blessures van sleutelspelers zoals Neymar, Casemiro en Vinicius Júnior, wat de situatie bemoeilijkt. Kritiek op de huidige tactiek en teamselectie blijft toenemen, terwijl het team tot september wacht op de volgende kwalificatiewedstrijden. Brazilië, dat de Copa America zal spelen, hoopt tegen die tijd vele spelers te hebben hersteld en zich voor te bereiden op vriendschappelijke wedstrijden tegen Engeland en Spanje in 2024.

error: Kopiëren mag niet!