Aniel Paragh heeft zijn nieuwste muziek video uitgebracht

In gesprek met Dagblad Suriname deelt Aniel Paragh enkele ‘highlights’ over zijn muziekcarrière: “Sinds mijn jongere jaren voelde ik me al aangetrokken door muziek. De muziek die mijn ouders beluisterden bestond veelal uit prachtige nummers uit de Bollywood (film)industrie. Aan het begin van mijn carrière was mijn eerste podiumervaring de deelname aan een lokale playbackshow op twaalfjarige leeftijd. Ik won de eerste prijs. Kort daarna heb ik mijn eerste live-performance opgedaan met een live band. Het eerste nummer dat ik live heb gezongen was ‘Mudje Chuu rahi hai’ van Mohamed Rafi.” 

Verder gaf hij aan dat hij in 1996, samen met een aantal schoolvrienden een schoolband opgericht had. Ze traden voornamelijk op tijdens schoolfeesten. De band viel behoorlijk in de smaak en had zoveel succes dat ze ook door andere scholen werd uitgenodigd om op te treden. Het liep als een trein! De schoolband die tot dat moment zonder naam de successen boekte, kreeg een eigen identiteit! Onder de naam ‘DELIGHT’. Met de formatie Delight hebben ze zeven onvergetelijke jaren gekend en op vele bruiloften, verjaardagen, culturele evenementen en festivals gespeeld. 

In zijn zangcarrière heeft hij een aantal diverse lokale bollywood (covers) solo albums gemaakt en veelal samengewerkt aan albums van bekende nationale en internationale  artiesten zoals Sonu Nigam (India) Kumar Sanu (India) en lokale artiesten als Xagar Malik, Oemar en Nizaam Wagidhosain, Boyke Datadin, Berry Damri, Mona Sidique, Madhu Lalbahadoersing en vele anderen. 

Binnenkort zal hij na 4 jaar optreden in Suriname voor enkele exclusieve shows met Nizaam Wagidhosain, Boyke Datadan en Moumita Banerjee van India onder de vlag van Royaldutch entertainment. Aniel’s nieuwste music video is onlangs gelanceerd, die weer gearrangeerd is door Selecta Beats (Sanjay Autar) genaamd: Kumar Sanu Mashup!

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!