23-jarige goudzoeker in concessiegebied Zijin Mining door collega doodgeschoten

Bij een schietincident dinsdag 14 november is de 23-jarige J.F. in de Royal Hill mijn, gelegen in het goud concessie gebied van Zijin Mining in het district Brokopondo ter plaatse doodgeschoten.

De politie van het bureau Bronsweg kreeg omstreeks 01.35 uur de melding dat er een schietincident met dodelijke afloop had plaatsgevonden. Verschillende ingeschakelde eenheden gingen naar het gebied voor onderzoek en troffen bij aankomst de drie illegale goudzoekers E.A, N.K. en C.F. aan. 

Op hun aanwijzing werd het slachtoffer J.F., ook een illegale goudzoeker, niet aanspreekbaar aangetroffen met schotverwondingen op de grond aangetroffen. 

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat het drietal en het slachtoffer bezig waren goudhoudende ertsen te zoeken. Op een bepaald moment kwam de verdachte A.M. en liep naar het latere slachtoffer J.F. toe, met wie hij een oude vete had . Bij die gelegenheid vroeg hij J.F. om rekenschap, waarop een woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen. 

M. haalde daarbij een vuurwapen tevoorschijn, waarmee hij op J.F. schoot. Het slachtoffer zakte ineen op de grond en overleed kort daarna ter plekke. 

Een man, die zich in de omgeving bevond, liep door de geloste schoten een schotverwonding op in zijn zitvlak. Deze gewonde, ene A., ging per eigen gelegenheid naar het dorp Nieuw Koffiekamp voor medische hulp. 

Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer J.F. vast. Het lichaam van J.F. werd naar het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo afgevoerd en is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen.

De verdachte A.M. meldde zich vrijdag 17 november, samen met zijn raadsman bij de afdeling Kapitale Delicten waar hij direct werd aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!