Matthew Vaughn: “Ik ben gestopt met X-Men”

Matthew Vaughn vertelt over een van de redenen die hij had om te stoppen met het regisseren van X-Men: The Last Stand. De regisseur onthulde tijdens New York Comic Con, dat hij de film verliet nadat hij een plan had ontdekt om Halle Berry ertoe te bewegen zich aan te melden om haar rol van Storm opnieuw te spelen door haar te misleiden met een nepscript. 

“Een van de belangrijkste redenen waarom ik met X-Men 3 ben gestopt, en dit is een waargebeurd verhaal. Ik ging naar het kantoor van een directeur en zag een X3-script. Het was een stuk vetter. Ik vroeg: ‘Wat is dit concept?’ Ze zeiden: ‘Maak je er geen zorgen over.’”

Hij vervolgde: “Dus ik pakte het en opende de eerste pagina en er stond: ‘Afrika. Kinderen sterven door geen water, en Storm veroorzaakt een onweersbui om al deze kinderen te redden.’ Ik vond het een best gaaf idee. Ik zei: ‘Wat is dit?’ Ze zeiden: ‘Dit is het Halle Berry-script, want ze heeft zich nog niet aangemeld. En zodra ze zich aanmeldt, gooien we het in de prullenbak.’ Ik dacht: als je dat gaat doen bij een Oscarwinnende actrice die Storm speelt, stop ik ermee.”

error: Kopiëren mag niet!