André 3000 brengt zijn nieuwste soloalbum New Blue Sun uit

De fluitzware instrumentale LP bevat een nummer met de titel “Ik zweer, ik wilde echt een rapalbum maken, maar dit is letterlijk de manier waarop de wind me deze keer blies”.

Pas je set niet aan: André 3000 bracht vrijdag 17 november zijn debuut solo-LP uit. New Blue Sun is in meer dan één opzicht een verrassingsalbum: in plaats van beats, bars en zang presenteert de 87 minuten durende plaat André de fluitist. 

Contrabasfluiten, Mayafluiten, bamboefluiten en digitale blaasinstrumenten zijn prominent aanwezig, meldt NPR.

Eén nummer is dus getiteld: “Ik zweer het, ik wilde echt een rapalbum maken, maar dit is letterlijk de manier waarop de wind me deze keer blies.” Een ander heet ‘Ninety Three’ Til Infinity and Beyoncé’. 

De volledige tracklist hieronder is de moeite waard. In de afgelopen vijftien jaar is André 3000 sporadisch te gast geweest op tracks van andere artiesten, losse nummers uitgebracht als ‘Me&My (To Bury Your Parents)’ en Outkast herenigd voor een tournee met Big Boi. Maar in tegenstelling tot zijn voormalige bandgenoot heeft André 3000 zijn eigen lange releases vermeden, waardoor New Blue Sun zijn eerste volledige album is sinds de Outkast LP Idlewild uit 2006. 

Het album is ontstaan ​​uit de jams die André 3000 ondernam met de geroemde percussionist Carlos Niño. Ze introduceerden toetsenist Surya Botofasina en gitarist Nate Mercereau in de groep en namen de improvisaties op waaruit de LP bestaat.  

Over de nieuwe richting zei André 3000 tegen NPR: ‘Het is niet zo dat ik het niet probeer of dat ik veel van deze nummers gewoon heb liggen – ik heb nummers, maar het zijn geen rapdingen die ik echt graag wil delen. Het nieuwe album is geïnspireerd door Laraaji, Brian Eno, Alice Coltrane, Steve Reich, Pharoah Sanders en een ayahuascatrip waarin André 3000 in een panter veranderde. 

Andere instrumentalisten op New Blue Sun zijn onder meer Deantoni Parks, Diego Gaeta, Matthewdavid, VCR, Diego Gaeta, Jesse Peterson en Mia Doi Todd. 

Hoor meer over het album in het interview van André 3000 met Rodney Carmichael van NPR.

error: Kopiëren mag niet!