De Colombiaan Petro zegt dat hij Amerikaanse loonbonussen heeft voorgesteld aan Venezolaanse migranten

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft tijdens een bezoek aan Venezuela voorgesteld dat de Verenigde Staten economische bonussen zouden geven aan Venezolaanse migranten die onderweg zijn naar de VS en stoppen in Colombia. Dit voorstel is bedoeld als een ‘economische stabilisatiebonus’ om gezinnen te helpen terugkeren naar hun thuisland. Petro gaf geen verdere details over het voorstel of wanneer dit is gemaakt. Bijna 2,8 miljoen Venezolanen wonen in Colombia als gevolg van de economische crisis in Venezuela. Maduro’s regering stelt dat zo’n twee miljoen mensen het land hebben verlaten. Ook is er sprake van mogelijke samenwerking tussen de Colombiaanse Ecopetrol en de Venezolaanse PDVSA voor het verkennen van gas en olie, duidend op energie-integratie tussen de landen.

error: Kopiëren mag niet!