De gevangengenomen Russische nationalist Girkin waarschuwt voor ‘schijn’-presidentsverkiezingen

Igor Girkin, een Russische nationalist en voormalig militair commandant, heeft aangekondigd dat hij zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap van Rusland. Girkin, die ook bekendstaat onder de naam Igor Strelkov en in hechtenis zit in afwachting van zijn proces wegens extremisme, zegt dat de komende verkiezingen in maart slechts een schijnvertoning zullen zijn, met een vooraf bepaalde winnaar. Ondanks dat hij de beschuldigingen tegen hem ontkent, roept hij patriottische krachten op om zich rond hem te verenigen. Girkin, die Rusland hielp bij de annexatie van de Krim in 2014 en het organiseren van pro-Russische milities in Oost-Oekraïne, heeft de militaire strategie van president Vladimir Poetin bekritiseerd en gewaarschuwd voor een mogelijke revolutie of burgeroorlog als Rusland niet effectiever optreedt in Oekraïne.

error: Kopiëren mag niet!