Dc Bansi-Durga overhandigt pakket goederen aan twee moskeeën in Nieuw-Nickerie

Waarnemend districtscommissaris van Nickerie, Sherin Bansi-Durga heeft zondag namens president Santokhi de overhandiging gedaan van een goederenpakket (stoelen, tafels, waterdispencers, korans) aan twee moskeeën in Nieuw Nickerie, in het kader van het project “Facilitaire boost 10 moskeeën”, gefinancieerd vanuit het Kabinet van de President. De moskeeën die zondag in aanmerking zijn gekomen voor dit project zijn Itehadul Islam en Sadar Tartiboel Islam.

Het project “Facilitaire boost 10 moskeeën”, is een gemeenschapsproject geïnitieerd door de jongerenraad van de VHP, en gefinancieerd door het kabinet van de President. In alle 10 districten van ons land zijn moskeeën in aanmerking gekomen voor deze “Facilitaire boost”. Het project heeft als doel armoede bestrijding.

Armoedebestrijding is een breed concept met diverse critera’s en randvoorwaarden. Het doel ervan is verbetering wel en wee van de samenleving, stimuleren van goede waarde en normen voor jong en oud.

Religieuze organisaties zijn instanties die mensen vormen en goede waarde en normen bijbrengen in ons gemeenschap. Het doneren van goederen (stoelen, tafels, korans) ter verbetering van de omstandigheden van deze instanties helpt het bestuur om hun goede werk beter voort te zetten. Bij verbeterde faciliteiten zullen meer mensen het huis van God bezoeken. Onze samenleving zal zo het pad opgaan van verbeterde waarden en normen dat in sommige gevallen nu zoek is.

Een volk met moraliteit, schone gedachten kan zorgen voor een beter toekomst voor Suriname. Gezien het feit dat bijbrengen van morele waarde en normen van belang is voor de ontwikkeling van jong en oud alsook mede helpt om armoede te bestrijden door mensen te leren hoe op zich zelf te letten en hoe elkaar te ondersteunen, om gezamenlijk vooruit te gaan, heeft de president dit project ondersteund en nu wordt het uitgevoerd, zo meldt het Burger Informatiecentrum Nickerie.

De districtscommissaris gaf bij de overhandiging aan, dat het zeker complimenten waard is dat er zijdens de regering ook aandacht wordt besteed aan religieuze organisaties. In haar korte toespraak gaf ze aan dat deze facilitaire boost ervoor moet zorgen dat meer mensen de moskeeën kunnen bezoeken. Dat religieuze organisaties ook één van de pilaren zijn binnen de samenleving van waaruit de strijd tegen de vervaging van waarden en normen tegen gegaan moet worden, waarbij we zien dat de totale samenleving thans lijdt aan de gevolgen van de vervaging van waarden en normen. Waarden als: respect, solidariteit, rechtvaardigheid, eerlijkheid, veiligheid, gelijkheid, tolerantie, leefbaarheid en liefde, vormen de basis voor een iedeale samenleving.

“Dit gezegd hebbende kan ik als districtscommissaris en als vertegenwoordigster van de regering onder leiding van president Santokhi, in het district, niet na laten om namens de president vandaag te zeggen dat Suriname, economisch een moeilijke periode meemaakt. De regering moest noodgedwongen op grond van wat zij had overgenomen een economish herstelprogramma uitvoeren om de Surinaamse economie weer op spoor te krijgen. Om de op hol geslagen koers te bedwingen. Deze IMF aanpassingsmaatregelen om de economie weer gezond te krijgen, heeft dan ook tot armoede geleid onder grote delen van de samenleving. Er was geen andere weg. Maar de aanpassingsmaatregelen van de regering beginnen nu vruchten af te werpen en we hopen en werken eraan dat het hierna veel beter zal gaan met ons allen in dit land.”

De besturen van beide moskeeën waren zeer erkentelijk voor de in aanmerking gekomen geste, en richte een bijzonder dankwoord aan de initiatiefnemers en de president. Verder gaven zij ook hun wensen en grieven aan als organisatie en verzochten de initiatiefnemers om het niet hierbij te laten. De aanwezigen kregen veel “dua” (zegen/gebeden) mee. Aan het eind mocht de Bansi-Durga het boek “De religie van de Islam”, ontvangen van de initiatiefnemers.

error: Kopiëren mag niet!