Algemene Politieke Beschouwingen beginnen morgen in DNA

In de Nationale Assemblee wordt morgen, maandag 20 november, een aanvang gemaakt met de Algemene Politieke Beschouwingen (APB). Het parlement zal dan ingaan op de jaarrede van president Chandrikapersad Santokhi eind september over het te voeren regeringsbeleid voor het komend dienstjaar 2024. 

De APB is de voorloper op de begrotingsbehandeling. Het is het politiek moment bij uitstek voor het parlement om belangrijke vraagstukken het regeringsbeleid aangaande, vanuit een politieke benadering te bespreken. 

Het is te verwachten dat van de zijde van de oppositie zal worden ingehaakt op het gevoerde en te voeren regeringsbeleid het komend jaar. Er zijn tal van hete hangijzers, zoals de algemene veiligheid in het land, het sociaal beleid, onderwijs, de problemen in de zorgsector, maatregelen in het kader van anti-corruptie en anti-money laundering en het belasting vraagstuk. Veel van de hete hangijzers hebben direct of indirect te maken met het financieel-, economisch- en monetair beleid van de regering binnen het kader van het IMF-programma. 

De coalitie zal met hand en tand in de bres springen voor het beleid, en de regering zal naar verwachting aangeven dat het uitgezette beleidstraject in “eenheid” zal worden voortgezet. 

SS

error: Kopiëren mag niet!