Verstappen kritisch over showelement GP Las Vegas

Max Verstappen heeft de nieuwe opzet van de Grand Prix van Las Vegas, vol van show en weinig sport, bekritiseerd en gaf aan zich ‘een clown’ te voelen tijdens de ceremonie. De drievoudig Formule 1-kampioen zegt zich meer te willen focussen op het racen en niet op de randzaken. Hij sloeg zelfs een VIP-feest af waar hij werd verwacht.

De race is onderdeel van F1’s pogingen om meer aandacht te krijgen voor de sport in de Verenigde Staten, met dit jaar drie races in het land. Lewis Hamilton verdedigt de strategie van F1 en Liberty Media en denkt dat het de sport ten goede komt en dat de groei van F1 in Amerika moet worden doordacht, met name de impact op de lokale gemeenschap.

De race heeft veel aandacht gekregen, met hoge ticketprijzen en een toename van de laatste minuut interesse. Verstappen geeft aan dat hij de zakelijke kant begrijpt maar vanuit sportief oogpunt zijn mening geeft. Het evenement in Las Vegas is het duurste van de kalender om bij te wonen. Toto Wolff van Mercedes bekijkt het evenement vanuit twee perspectieven.

error: Kopiëren mag niet!