Finale ICC Cricket World Cup 2023 – India tegen Australië

DOOR CHRIS DINSDALE
19 november 2023 – De finale van de ICC Cricket World Cup vindt plaats in het Narendra Modi Stadion, Ahmedabad. Gastland India, ongeslagen in het toernooi, neemt het op tegen Australië – vers van hun spannende overwinning op Zuid-Afrika – in een herhaling van de WK-finale van 2003.

Het tweetal ontmoette elkaar eerder 150 keer in One Day Internationals, waarbij Australië met 83-57 voor stond, terwijl er 10 geen resultaten behaalden. In 2023 heeft India tot nu toe 4 van de 7 wedstrijden gewonnen, waaronder 6 wicketoverwinningen in de groepsfase van dit WK.

Australië mikt op een recordverlengende zesde titel na uitschakeling in de halve finale van 2019. Slechts zes landen hebben ooit de ICC Cricket World Cup gewonnen – West-Indië en India hebben het elk twee keer gewonnen, terwijl Engeland, Pakistan en Sri Lanka elk één titel hebben.

Het winnende team zal de imposante zilveren en vergulde trofee hijsen die voor het WK 1999 door de Londense juwelier Garrard is gecreëerd.

error: Kopiëren mag niet!