Argentijnse schaakmeester Maxi Perez versterkt Surinaamse schaakgemeenschap

Van 11 tot 18 november verwelkomt de Surinaamse Schaakbond met trots de Argentijnse International Master van de FIDE ( Fédération Internationale des Échecs), Maximiliano Perez. Zijn bezoek is een cruciale stap die samenhangt met de doelstellingen in het beleidsplan 2025 van de Surinaamse Schaakbond, gericht op het bevorderen van de schaaksport in Suriname.

Het bezoek van de 31 jarige Maximiliano, meer bekend als Maxi, omvat een intensief trainingsprogramma met als voornaamste doel de verhoging van het schaakniveau in Suriname. Maandag tot en met vrijdag vinden er dagelijkse trainingssessies plaats in het Denksport Centrum op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De activiteiten begonnen afgelopen weekend met een hartelijke meet & greet waar schaakliefhebbers de kans hadden om de jonge meester persoonlijk te ontmoeten. 

Zaterdag namen Maxi Perez en 16 van zijn leerlingen deel aan simultane wedstrijden. Het schaakevenement bracht een boeiende dynamiek met zich mee, waarin Maxi zijn vaardigheden op de proef stelde tegenover een divers veld van uitdagende tegenstanders. De uitslag was een evenwichtige balans van 6 overwinningen, 6 nederlagen en 4 remises. Deze resultaten weerspiegelen niet alleen het competitieve karakter van de wedstrijden, maar benadrukken ook de inclusieve onderwijsaanpak van Maxi. 

Het bezoek van Maxi aan Suriname is niet alleen een kans voor technische verbetering, maar draagt ook bij aan de sociale cohesie binnen de Surinaamse schaakgemeenschap. Door deze internationale samenwerking kunnen schakers in Suriname hun vaardigheden aanscherpen en hun passie voor schaken verdiepen, waarmee de sport op een hoger niveau wordt getild. Maximiliano behaalde in 2017 de titel van International Master (IM) bij de FIDE. De Internationale Schaakfederatie, FIDE, is het bestuursorgaan van de schaaksport en reguleert alle internationale schaakwedstrijden.

SD 

error: Kopiëren mag niet!