Bouwprijzen 2,4 procent duurder in derde kwartaal

De prijzen in de bouw zijn in het derde kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal. Ten opzichte van het vorig jaar is de stijging van prijzen in de bouw 50,9 procent. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de afgelopen week de bouwprijsindexcijfers over de periode juli tot en met september bekend gemaakt. 

De bouwprijsindex (BPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in een vast pakket van goederen en diensten voor bouwwerkzaamheden betreffende huizenbouw, utiliteitsbouw en civieltechnische werken. Er zitten 107 items in het BPI pakket, verdeeld over 16 hoofdgroepen. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo en Wanica, bij circa 50 meetpunten.

Van de 16 hoofdgroepen van goederen en diensten, vormt de hoofdgroep Arbeid de grootste kostenpost in de bouw met 41,73 procent. De hoofdgroep Staal- en betonwerken volgt op de tweede plaats met 13,5 procent, gevolgd door Bestratingswerken met 13,35 procent en Metsel- en stortingswerken met 12,38 procent.  

SS

error: Kopiëren mag niet!