Prijsuitreiking derde Donner/Self Reliance schrijfwedstrijd 2023

De Stichting Don Walther Fonds (SDWF), meer bekend als de Donner stichting, had zaterdag 28 oktober de prijsuitreiking van de derde Donner/Self Reliance schrijfwedstrijd in het Nationaal Archief Suriname. Er hebben in totaal 23 personen meegedaan aan de wedstrijd. De eerste schrijfwedstrijd werd volledig bekostigd door de heer Don Walther Donner zelf. De tweede en nu ook de derde schrijfwedstrijd zijn volledig gesponsord door Self Reliance. 

De jury bestond uit deskundigen in het vak, zoals Hilde Neus als voorzitter, Sandra Smit en Jerry Dewnarain als leden. De juryleden hebben de afgelopen maanden intensief gewerkt aan het beoordelen van de ingezonden verhalen. Het eerste verhaal kwam al in mei dit jaar binnen en het laatste op 15 juni. 

Hariandi Todirijo wint de hoofdprijs met ‘Liliek en de onzichtbare spuiter’

Hariandi Todirijo wist de eerste prijs te behalen ter waarde van SRD 20.000 met zijn verhaal over Liliek, een kleine jongen in Lelydorp, die zeer nieuwsgierig is naar de geheimzinnige verhalen die rond de eeuwwisseling worden verteld over de Openbare Begraafplaats aan de Schotelweg. De tweede prijs ging naar Jerrol Renfurm met zijn verhaal ‘Helemaal terug (of A dansi)’, ter waarde van SRD 10.000. De derde prijswinnaar is Ismene Krishnadath met haar verhaal ‘Elke stem telt’, waarmee zij SRD 6.000 won.  Er zijn ook drie aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan Chadisha Jabbar (Moord op resort Swit watra), Antoinette Simons (Oude kruiden) en Thanya Fonkel (Voor eeuwig tussen vreemden). 

In 2016 namen Deryck Ferrier, Robby (Rappa) Parabirsing en Carlo Jadnanansing het initiatief om de Stichting Don Walther Fonds (SDWF) op te richten, met als doel om de lees en schrijfvaardigheid binnen de gemeenschap, in het bijzonder onder de jongeren te stimuleren. De huidige bestuursleden van SDWF zijn: Carlo Jadnanansing als voorzitter, Jeffrey Quartier als penningmeester, Robby (Rappa) Parabirsing als secretaris, Sylva Koemar (2e secretaris) en Steven Coutinho (lid). 

SD

error: Kopiëren mag niet!