Pride Walk 2023: diversiteit en inclusie 

Zaterdag 28 oktober omstreeks vijf uur bracht Paramaribo kleur in de straten met de Pride Walk, die begon bij Zus & Zo aan de Grote Combeweg. Als hoogtepunt van de Pride Month Suriname had dit evenement als doel de aandacht vestigen op gelijke rechten voor iedereen, de zichtbaarheid vergroten van LHBTI Q+ personen en het belang van diversiteit en inclusie benadrukken.

“Laten we samen lopen, samen liefhebben en samen streven naar een inclusieve toekomst waarin iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht wie zij zijn”, klonk de oproep van de organisatie Pride Suriname. Met deze krachtige oproep mobiliseerde de organisatie afgelopen zaterdag een indrukwekkend aantal mensen. 

De deelname van verschillende gezelschappen, waaronder enthousiaste toeristen, jongeren, ouderen en ondersteunende bedrijven, benadrukte de solidariteit met de strijd voor gelijke rechten en acceptatie. Deze jaarlijkse mars, hoewel mogelijk met iets minder deelnemers dan voorheen, blijft een instrument om bewustzijn te creëren en een inclusieve samenleving te bevorderen.

De deelname aan de Pride Walk draagt bij aan het creëren van een samenleving waarin diversiteit wordt omarmd, en waarin eenieder zichzelf kan zijn zonder angst voor discriminatie of afwijzing. 

error: Kopiëren mag niet!