PALU over de kwestie van Mennonieten

PALU:

WAT BEZIELT DE PRESIDENT IN DE KWESTIE MENNONIETEN? (deel 1)

PALU-voorzitter Jim Hok vraagt zich inderdaad af wat president Santokhi en zijn vrienden bezielt in de kwestie van de Mennonieten? Het lijkt er namelijk op dat men bewust bezig is om zich voor heel veel geld te laten omkopen, ook al gaat dat ten koste van wat men zo overdreven vaak die ‘bromki dyari’ noemen. Maar de president en zijn hele omgeving moeten begrijpen dat dit niet onbestraft zal blijven. De PALU-voorman vindt dat dit ook als een vorm van landverraad kan worden bestempeld wanneer je de ontwikkeling van ons land zo bewust frustreert. De President loopt kennelijk achter een paar Hollandse adviseurs aan die gewoon hun ‘blad’ maken en daarna zijn ze verdwenen. Maar de Mennonieten en hun lokale agenten kunnen er ook maar beter rekening mee houden dat de overeenkomsten die ze nu sluiten op de kortst mogelijke termijn zullen worden teruggedraaid omdat ons volk dit niet gaat pikken.

Snode plannen

Nadat president Santokhi op 14 juni van dit jaar had verklaard dat de regering akkoord was gegaan met de komst van 50 Mennonieten gezinnen naar Suriname is het enige tijd stil geweest in de media. Maar ondanks alle protesten vanuit verschillende hoeken is de uitvoering van de snode plannen gewoon doorgegaan. Als wij de toegezonden informatie mogen geloven, dan kan je tegenwoordig de Mennonieten ook al gewoon met een Surinaams paspoort op Zanderij tegenkomen of zelfverzekerd door Paramaribo zien stappen.

Geen grappen

Zoals Hok het ziet kunnen we niet anders dan praten over een zeer kwade inborst, een verziekte geest als het gaat om ‘blad’ maken, waarbij Suriname de prijs betaalt. De kwestie van het waterstofbedrijf HPSG waar men mee bezig is geweest heeft al laten zien dat onze huidige leiders bereid zijn om ons land op te zadelen met een leleku, als het maar geld voor ze opbracht. De lening van 3 tot 7 miljard USdollars die via een fake Staatsbedrijf zou worden getrokken van de Italiaanse maffia geeft aan dat onze president, de VHP-leiding en de overige vrienden en familie geen grappen maken. We mogen in onze beoordeling daarom ook niet mild zijn, omdat men zich op geen enkele manier bekommert om wat de gevolgen zijn voor Suriname als geheel, voegt de PALU-voorman eraan toe.

Misleiding

Wie de toespraak van president Santokhi toen in De Nationale Assemblee over dit onderwerp nogmaals bekijkt, zal al gauw tot de ontdekking komen dat de president toen al bewust bezig was om iedereen te misleiden. Al die zogenaamde waarborgen die hij zo nadrukkelijk opsomde om ervoor te zorgen dat deze kwestie binnen goede banen zou verlopen waren toen al door te prikken. Zo verzekerde hij de samenleving dat de staat geen grond ter beschikking zou stellen of verkopen. Maar hij moet toen al hebben geweten dat mensen uit zijn eigen kring of met medewerking van de regering, grond zouden verkopen aan de Mennonieten. Wie hou je dan voor de gek om te komen praten over een pilotproject? Dit is regelrechte misleiding en bedrog omdat de import van Mennonieten zich niet leent voor een pilot.

Mennonieten niet welkom

De PALU vermoedt dat de president en zijn mensen wel degelijk onderzoek hebben gedaan naar de Mennonieten en waarom die in diverse landen waaronder Guyana niet welkom zijn. Dat men desondanks bereid is om uitverkoop te houden aan uitgerekend een dergelijke groep geeft aan dat de VHP-leiding bereid is om heel ver te gaan om geld te maken. Surinamers wordt wakker, men is bezig om bommen onder onze toekomst te plaatsen.

De andere mogelijkheid, namelijk dat de President verregaande besluiten neemt zonder zaken goed te onderzoeken, moeten we natuurlijk niet uitsluiten. Maar dat is in feite net zo erg of erger. Zo een regering moet ook zo spoedig mogelijk worden afgezet als wij Surinamers nog een toekomst willen hebben. Volgens PALU-voorzitter Jim Hok is het overigens ook veel betekenend dat de andere partners in de regering zich muisstil houden in deze kwestie.

error: Kopiëren mag niet!