Twee houtzagerijen volledig in de as gelegd 

Houtzagerijen ‘Nooitgedacht’ en ‘De Eenheid’ zijn door een enorme brand in de as gelegd. Op 10 oktober gingen de grote houtzagerijen aan de Duisburglaan, langs het Saramaccakanaal in Paramaribo-Zuid, in vlammen op. Er was een enorme vlammenzee en rookontwikkeling die tot ver waar te nemen was ontstaan.  

Olton Pinas, voorlichter bij het Korps Brandweer Suriname, stelt dat het een enorme uitdaging is geweest om het vuur onder controle te krijgen vanwege het grote aantal houtblokken. Pinas gaf tegenover lokale media aan dat de schade oploopt tot in de miljoenen SRD’s. 

Op de avond van de brand spraken omstanders en ooggetuigen van buitenlandse taferelen die op wereldnieuws zichtbaar zijn. De vuurzee was enorm. Er bestaat een groot vermoeden dat er sprake is geweest van brandstichting. Houtzagerij Nooitgedacht ging in september 2021 ook al in brand. 

Bij de brand van afgelopen dinsdagavond hebben burgers in omliggende buurten, vooral Goede Verwachting en Latour, enorme last ondervonden van de rookwolken. Op de Coesewijnebrug en langs de weg keken omstanders vol ongeloof naar het om zich heen grijpende vuur. Door de brand was er enorme file ontstaan op en voor de Coesewijnebrug. 

error: Kopiëren mag niet!