Echtpaar Ramjad – Sewgobind viert hun gouden huwelijksjubileum

50 gouden jaren trouw samen voor het echtpaar Ramjad – Sewgobind. De heer Tribeniepersad Ramjad is geboren op 5 oktober 1948 in het district Suriname. De school heeft hij doorlopen waarvan hij na de Mulo, de Kweekschool afronde met de richting Hoofdakte. Hierna bezocht hij het IOL en ronde die af met LO akte aardrijkskunde en biologie. Ook behaalde hij M.O. De heer Ramjad bleef niet stil zitten, hij had een passie voor studeren. Hij mocht met goed gevolg de Hindi Letterkunde bachelor en kalligrafie met succes afronden. Vanaf zijn 20 ste jaar starte hij met werken en heeft hij op verschillende scholen zijn krachten gegeven als leerkracht tot zijn pensionering. Met bijkans 40 dienstjaren sloot hij zijn carriere af. Mevrouw Usha Sewgobind, zag het levenslicht op 13 maart 1955 in het district Nickerie. Na haar huwelijk had zij de zorg over de huishouding en de zorg van de kinderen.

Uit  het huwelijk zijn er 7 kinderen geboren, waaronder 5 dochters en 2 zonen. Ook heeft het echtpaar 6 kleinkinderen. Het huwelijk van het echtpaar is tot stand gekomen door de broer van mevrouw Sewgobind die samen met de heer Ramjad werkte. Na de kennismaking werden er besluiten genomen. Het was liefde op het eerste gezicht. Op 17 september 1973 voltrok het huwelijk zich in Nickerie. Als hoogtepunten gaf het echtpaar aan, trots te zijn met het bouwen van hun eigen huis en verschillende reizen naar het buitenland. Het echtpaar beleid het Hindoe geloof (Sanatan Dharm) Bij zo een mijlpaal is het gebruikelijk dat het echtpaar bezoek ontvangt van regeringsvertegenwoordigers. Namens Districtscommissaris de heer Mohamed Shafiek Goelaman bracht de waarnemend ressortleider van Nieuwe Grond mevrouw Sameh de felicitatie over. Aan het echtpaar werd een bloemstuk, een felicitatie kaart en een ingelijste foto overhandigd. De middelen die gepaard gaan bij zo een mijlpaal worden overgemaakt op een bankrekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

error: Kopiëren mag niet!