De heer Andre Julius Liem-Kon-Tja mocht 100 kaarsjes uitblazen

Een mijlpaal om te vieren natuurlijk, een eeuwenling dat mag je ook eens zeggen. Op deze prachtige, zonnige dag vierde de heer Andre Julius Liem-Kon-Tja, in het bijzijn van zijn kinderen, familie, vrienden en kennissen zijn bijzondere kroonjaar, 100 mooie jaren die zijn zeker niet voor een ieder weggelegd. Bij dit heugelijk feit, bracht de Districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman de felicitaties persoonlijk over aan de jarige namens de President van de Republiek Suriname en First Lady. De heer Andre Julius Liem-Kon-Tja is zoon van wijlen Richenel Liem-Kon-Tja en Amalia Belliot. Uit een gezin  van 4 kinderen is hij het jongste kind. Na de school te hebben bezocht is hij op 16 jarige leeftijd begonnen met werken. Hij vervaardigde houten klompen met een rubberen band, de zo geheten tip tip. Hij werd ook ingezet bij het plaatsen van pompgemalen. Ook fungeerde hij als pre tikker van de klok bij het ministerie van Financiën alsook de verschillende kerken. Als pre tikker had hij ook als taak de klok om de 2 weken te resetten. Hierna heeft hij 36 jaren tot aan zijn pensionering zijn krachten gegeven in het bedrijf Sohansingh als treinmonteur. De heer Liem-Kon-Tja is tot 3 keer toe in het huwelijksbootje gestapt. Hij heeft 4 kinderen waarvan 1 zoon en 3 dochters. Ook heeft hij 1 adoptie zoon. Hij is rijk aan 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Een hoogte punt in het leven van meneer Liem-Kon-Tja is, in het bezit zijn van een eigen perceel en huis. Als geloofsovertuiging belijdt de heer Liem-Kon-Tja het Christendom. Uit handen van de Districtscommissaris werd een bloemstuk, een felicitatie kaart en een ingelijste foto overhandigd alsook de bijbehorende gebruikelijke envellope met inhoud aan de jubilaris.

error: Kopiëren mag niet!