Ruim 10 containers vuurwerk aangekomen in Suriname 


De eerste lading vuurwerk is aangekomen in Suriname. Zo’n tien containers van 40 voet worden geïnspecteerd door de brandweer. De inspectie richt zich op het controleren of er geen verboden vuurwerk in het land is binnengekomen. Volgens bronnen zijn er nog meer containers onderweg.

Uit een berichtgeving van een importmanager blijkt dat de vrachtkosten per container dit jaar aanzienlijk zijn gedaald. De hoge containerprijzen vanaf de Covid-periode, werden namelijk veroorzaakt doordat er na het opheffen van lockdowns ineens een heel grote vraag naar producten was.

Importeurs kijken optimistisch uit naar de uitkomsten van de verkoop van vuurwerk. Zij  verwachten dit jaar een beter verloop van de verkoop, gezien het afschieten van vuurwerk een traditie is in het land. 

Zullen mensen dit jaar veel vuurwerk afschieten?

Vanwege de toenemende economische uitdagingen in Suriname, wordt het steeds moeilijker om te overleven. Burgers zijn genoodzaakt om prioriteiten te stellen. Sedert de Covid-periode zijn er weinig mensen die op grote schaal vuurwerk afschieten. 

Ouders kunnen zich niet eens schoolspullen permitteren voor hun kinderen, laat staan vuurwerk. In het afgelopen jaar was een pakketje kindervuurwerk al rond de SRD 300 tot SRD 500. Velen hebben op oud op nieuw iets kleinere pagara’s afgeschoten dan zij de jaren ervoor gewend waren. Een paraga van 5 meter kostte in 2021 tussen SRD 1.200 en SRD 1.300. In 2022 is de prijs hiervan gestegen naar SRD 1.500. Een 10 meter pagara kostte vorig jaar rond SRD 7.000 en SRD 10.000. Wij zijn benieuwd wat de prijzen binnenkort zullen zijn en wie zich kan veroorloven dit jaar groot af te sluiten met een vuurwerk estafette. 

SD

error: Kopiëren mag niet!