Canelo behoudt super middengewicht titels met unanieme overwinning op Charlo

Canelo Álvarez behoudt zijn titel als wereldkampioen super middengewicht met een unanieme overwinning op Jermell Charlo in Las Vegas. Twee juryleden scoorden het gevecht 118-109 en de derde gaf Álvarez de overhand met 119-108. Álvarez wist 34% van zijn stoten te landen, tegenover 17% van Charlo. Na in de zevende ronde Charlbo neer te halen met een krachtige rechterhand, bracht de overwinning Álvarez’ professionele record op een indrukwekkende 60-2-2. Dit was zijn derde succesvolle verdediging van zijn super middengewicht titel sinds hij in november 2021 de onbetwiste kampioen werd. Charlo’s record daalde naar 35-2-1. Na het gevecht gaf hij aan terug te willen keren naar de gewichtsklasse van 154 pond, en daagde hij weltergewichtkampioen Terence Crawford uit voor een gevecht.

error: Kopiëren mag niet!