Vakantie Schaaktoernooi succesvol afgerond in Coronie en Moengo

De Surinaamse SchaakBond (SSB) heeft in samenwerking met de schaakclubs TOTscha van Totness en Schaakclub Moengo twee succesvolle workshops gehouden ter stimulering van de schaaksport in de districten. Deze workshops waren gekoppeld aan een eendaagse Vakantie blitz-toernooi. De activiteiten vonden plaats in Coronie op zaterdag 23 september en in Moengo op zondag 24 september.

Tijdens deze evenementen heeft de overhandiging van schaakboeken en materiaal aan de lokale clubs plaatsgevonden. De voorzitter van de Surinaamse SchaakBond, de heer M. Kaslan, overhandigde de benodigdheden als een waardevolle “boost” om de schaakactiviteiten op lokaal niveau te stimuleren. Alle deelnemers waren uiterst tevreden met de activiteiten. Beide dagen werden op een positieve noot afgesloten met een gezamenlijke lunch en de prijsuitreiking, met als doel de jonge schakers aan te moedigen.

Leden van de schaakbond reisden vol enthousiasme mee om hun vaardigheden te testen tegen de schaakliefhebbers in deze districten. Een aantal coaches van de lidverenigingen vergezelde de delegatie om workshops bij te wonen, waardoor de schaakkennis werd verrijkt.

Deze initiatieven benadrukken niet alleen de kracht van sport als een verbindend element, maar ook de inzet van de schaakgemeenschap om de schaaksport toegankelijker te maken voor iedereen. 

SD

error: Kopiëren mag niet!