Vijf Amerikanen vrijgelaten in het kader van een door Qatar bemiddelde ruilovereenkomst voor gevangenen tussen Iran en de VS

Vijf Amerikanen zijn vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruilovereenkomst tussen Iran en de Verenigde Staten, bemiddeld door Qatar. Een Qatarees vliegtuig vertrok uit Teheran met de vijf Amerikanen en twee van hun familieleden aan boord, nadat de VS en Iran bevestigden dat het geld voor de ruil was overgemaakt naar rekeningen in Doha. Twee van de vijf Iraniërs die zouden worden vrijgelaten, waren geland in Doha volgens Iran’s Press TV, maar er was geen onafhankelijke bevestiging. De vrijlating van het geld leidde tot de overeengekomen gevangenenruil na maandenlange gesprekken tussen de VS en Iran, die het oneens zijn over de nucleaire ambities van Teheran en andere kwesties. De Amerikaanse gevangenen met een dubbele nationaliteit zouden naar Doha vliegen en vervolgens doorreizen naar de VS, en ze verkeren in goede gezondheid volgens een Iraanse functionaris.

error: Kopiëren mag niet!