OW neemt nieuw pand MDS en WLA in gebruik

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft dinsdag 29 augustus het nieuwe pand voor de afdelingen Meteorologische Dienst Suriname (MDS) en Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA) aan de Duisburglaan opgeleverd en in gebruik genomen. Met deze nieuwe huisvesting kunnen deze afdelingen de klimaat- en wateronderzoeksresultaten verhogen. 

Tijdens de ingebruikname waren president Chandrikapersad Santokhi, OW-minister Riad Nurmohamed, de ambassadeurs van Nederland en India, vertegenwoordigers van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) aanwezig.

Minister Nurmohamed merkte op dat er een grote verandering is gebracht in de inrichting van de MDS en WLA met de oplevering van het gebouw. Er is volgens de bewindsman een duurzame, veilige en moderne sfeer, structuur aangebracht. “De regering zal meer investeren in WLA en MDS. Ook het personeel krijgt speciale aandacht en de faciliteiten om te werken”, gaf de minister aan. Hij bedankte de ambassadeurs van India, Nederland, Frankrijk en Marokko hartelijk voor het willen investeren en het vertrouwen dat zij gesteld hebben in de projecten van OW en de regering.

De WLA, Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en het KNMI hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze heeft betrekking op het opleiden en begeleiden van studenten. \

error: Kopiëren mag niet!