40 jaar Instituut voor Middelbaar en Economisch Onderwijs (IMEAO-1)

Directrice Jane Simons-Turney en onderdirecteur Rano Soemita van het Instituut voor Middelbaar en Economisch Onderwijs (IMEAO-1) hebben het over het 40-jarig bestaan van het instituut. Het schooljaar 2022-2023 stond in het teken van deze mijlpaal.

Er werd gedurende het jubileumjaar door 76 docenten en rond de 1.100 studenten aandacht geschonken aan teambuilding, het leerplan en duurzaamheid onderwijs.

40% geslaagden

De achteruit hollende economie en andere negatieve maatschappelijke factoren doen niet alleen het IMEAO-1 de das om. Sinds Covid-19 de kop opstak, is er een terugval te merken binnen het onderwijs. Het slagingspercentage in het schooljaar 2022-2023 is 40%.  Dat is in vergelijking met 80% ten tijde van de IMEAO-oude structuur, een enorme terugval.

Het is een uitdaging, het vraagt extra inzet om onder moeilijke omstandigheden waarin het IMEAO-1 verkeert, mogelijkheden te creëren die de samenleving ten goede komen.

Welzijn studenten

Het IMEAO-1 is conform haar leerplan, bijzonder geïnteresseerd in het welzijn van de studenten. In groepsverband en in één-op-één verband komen persoonlijke uitdagingen, beroepskeuzes, studieloopbaan en eventuele sociaal maatschappelijke  onderwerpen ter sprake.

2 miskramen

Belemmering van het studieproces door de thuissituatie, financiële problemen, ziekte, en persoonlijke vraagstukken waarmee de student kampt, wordt besproken en onderzocht. Nagegaan wordt wat er gedaan kan worden aan deze ongewenste omstandigheden. Er deden zich 30 zwangerschappen voor. Er werden 2 miskramen genoteerd.

Studentenvereniging

Het wordt betreurd, dat studenten weinig interesse hebben om zitting te nemen in de studentenvereniging. Niet alleen om inspraak te kunnen hebben op het reilen en zeilen binnen het instituut. Maar, ook voor het organiseren van sport, spel en andere samenhorigheid activiteiten in schoolverband.

In het voorbije schooljaar zijn er door The Rotary Club of Paramaribo Residence, overheidsinstellingen, Staatsolie Maatschappij Suriname, en de Centrale Bank van Suriname trainingen aangeboden, waaraan studenten en docenten mochten meedoen.

Programma’s

Obesitas-, Milieu-, Afvalbeheer- en Verwerking-programma’s en andere programma’s verruimden het bewustzijn van de schoolbevolking.

HD

error: Kopiëren mag niet!