“Fils du 13 Peuple” eindelijk uitgebracht door Yvano

De sympathieke zanger Aouegui Lamoraille met de artiestennaam Yvano maakt de afgelopen maanden furore in de muziekwereld. Hij liet zijn creativiteit erop los en dat resulteerde in een aangenaam album met genoeg luisterplezier.”Fils du 13 Peuple” betekent letterlijk “Zoon van het 13de volk”, een ode aan zijn voorouders die een rijke traditie en cultuur hebben achtergelaten.

Voor Yvano is het belangrijk om dit erfgoed te koesteren en over te dragen aan de volgende generaties. De marron-gebruiken en -gewoonten moeten niet verloren gaan, meent Yvano. Volgens hem staat cultuur altijd centraal in zijn nummers. 16 muzikale nummers in diverse talen zoals Aucaans, Frans en Engels.

De nummers zijn in de muziekstijlen Afro, pop en reggaeton. Ook heeft de zanger een genre in een klassiek jasje gestoken. De liederen zijn neergepend door Yvano in samenwerking met Michel Bampély, Le Verdier Augus, Nigus Narine en Fatih Zohair.

Het verzamelalbum is een productie van Al Music Records, Urban Music Tour, Virgin Music Africa en Universal Africa. Intussen zijn twee nummers uit het album, “Femme Traditionnelle” en “Fils du 13de Peuple”, reeds uitgekomen. De liederen hebben gescoord bij het publiek. Yvano is ingenomen met de response van het publiek. 

De artiest geeft aan dezelfde verwachting te hebben voor zijn nieuw album. “Dit project was een langverwachte droom van mij. Ik heb veel tijd en energie erin gestopt.” Hij hoopt dat het publiek zal genieten van de nummers en dankt zijn fans voor alle liefde en aandacht die hij krijgt, en hem hebben gemaakt voor wat hij is .  

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!