Doekhie: “Ex-minister Achaibersing zou volk beter moeten inlichten over gestolen gelden” 

In een radioprogramma ging ex-minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing in op het feit, dat gelden zouden zijn gestolen door de vorige regering en dat de vorige regering vanwege het feit dat er geen geld was eerder is opgestapt.

Rashied Doekhie deelt zijn mening omtrent de uitspraken van Achaibersing met de redactie van Dagblad Suriname. Zo weet volgens Doekhie bijna niemand waarom de minister is opgestapt. Voor Doekhie lijkt het meer dan een familie-aangelegenheid, hetgeen de bewindsman toen als reden gaf.

“De ex-minister moet praten over zaken die de bevolking wil weten” 

Het is voor Doekhie ook frappant, dat de ex-minister na enkele maanden met een verhaal komt over de vorige regering. Doekhie verwijst naar de woorden van de ex-minister waarbij hij zichzelf een herdershond noemde en zegt “Wanneer jij komt praten Achaibersing, praat dan over wat het volk graag wil horen, dingen zoals waarom heeft u de koers zo hoog laten worden? Wat is gebeurd bij Surfin, New Surfin, SLM, Blauwmeer, HPSG, Italiaanse deal en alle andere verhalen die tot de dag van vandaag alleen door speculatie leven.” Dit zijn de zaken die de gemeenschap volgens Doekhie wil horen.

De vorige regering

Doekhie is verder van mening dat de ex-minister aanhaalt, dat er geen gelden waren toen de NDP het mandaat eerder over had gedragen, maar de aanschaf van diverse dure auto’s en de trip naar Dubai die werden bekostigd uit gelden van de staatskas. De vraag blijft volgens Doekhie: “Zijn al deze verworvenheden tot stand gekomen uit een lege staatskas?”

“Zelfs Staatsolie had miljoenen dollars gestort, en toen werd deze minister pas minister. Waar ging dat geld toen?” 

Gemeenschap smacht naar openbaarheid van bestuur

“Ik heb geen bewijs dat de minister liegt, maar kom de bevolking vertellen waar het geld naartoe is gegaan. Er zijn toch documenten waaruit dit kan blijken. We moeten zien waar deze gelden naartoe zijn gegaan indien deze zijn weggesluisd. Wanneer het blijkt dat dit klopt, waarom heeft de minister niet aan de procureur-generaal gevraagd om een onderzoek in te stellen, in plaats van na drie jaar een verhaaltje te komen vertellen hoe er gesjoemeld is, en de reden waarom de vorige regering eerder weg is gegaan”, zegt Doekhie afsluitend.

error: Kopiëren mag niet!