Ambassadeur VS Robert Faucher schenkt materiaal aan ME KPS

De Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher heeft maandag 17 juli op de Politie Academie aan de Commewijnestraat PSU attributen (Persoonlijke Standaard Uitrusting)  bestemd voor de Mobiele Eenheid (ME) van het Korps Politie Suriname, KPS, overhandigd aan minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, die vervolgens de attributen heeft overgedragen aan de waarnemend Korpschef, de commissaris van politie Ruben Kensen. 

Het gaat om 25 volledige PSU uitrusting. De ambassadeur gaf in zijn toespraak aan dat het KPS een belangrijke rol vervult in de samenleving, dat erkend wordt door de VS bij de bestrijding van georganiseerde criminaliteit. 

Om het politiepersoneel verder te professionaliseren zullen er trainingen worden verzorgd. De financiële middelen ter uitvoering van deze projecten zijn reeds gealloceerd. De minister sprak waardering uit over de bilaterale samenwerking met de VS die is verstevigd. 

Verder gaf de minister aan, dat door de hechte samenwerking er ook projecten in uitvoering zijn, die door de vorige ambassadeur zijn geïnitieerd. 

Naast de overdracht werd ook een “Letter of Agreement” ondertekend door de ambassadeur en de minister voor een bedrag van 200.000 Amerikaanse dollar

error: Kopiëren mag niet!