Vereniging van Winkeliers: “Winkeliers zet je prijzen duidelijk op de producten”

Momenteel is er een aantal winkels die geen prijzen plaatsen voor uien. “Klanten moeten aan de winkelier naar de prijs vragen”, zegt een consument. Dit zou volgens de burger plaatsvinden om zo de prijscontroles te slim af te zijn. Een klant hoorde aan de kassa, dat een kilo uien SRD 85 kost. 

Darwesh Balak, voorzitter van Vereniging van Winkeliers (VVW), zegt in een reactie, dat dit eerder in de buurt van SRD 60 zou moeten liggen. Om deze grote verschillen te voorkomen roept Balak daarom winkeliers op om de aangeboden producten duidelijk en zichtbaar te voorzien van een prijs. “Zet je prijzen duidelijk op je producten”, is zijn reactie.  

Hij stelt dat zijn organisatie al verschillende keren voorstellen heeft aangedragen om de situatie beheersbaar te houden. De VVW spreekt regelmatig met de leden om de regels na te leven. 

Volgens hem moet naar de oorzaken van deze schaarste worden gekeken. Balak geeft aan, dat het voorkomt dat winkeliers de producten bij importeurs niet kunnen inkopen. Er zou worden aangegeven dat de producten, zoals uien, reeds uitverkocht zijn. Hij beaamt dat ook de importeurs het moeilijk hebben. “Ik zelf heb nu geen uien in de winkel ondanks dat ik heb besteld”, licht hij toe. Balak zegt vele keren aan de bel te hebben getrokken samen met de rest van VVW. “We hebben vaak aangegeven bereid te zijn om onze medewerking te verlenen.” 

De voorzitter van de VVW kan zich er niet in vinden wanneer ondernemers schaarste zouden creëren door de producten niet in de winkels te laten verschijnen. Daarom benadrukt Balak, dat de eerder gedane voorstellen van de VVW tot oplossingen kunnen leiden. Hij pleit ook voor eenheid onder de winkeliers. Hij laat weten, dat het van belang is om prijs van de basisgoederen laag te proberen houden. “Wij zijn op het veld en zien dat mensen vaak maar een puntbrood kunnen betalen”, zegt hij. “Wij zijn niet aan politiek gebonden en leveren graag onze bijdrage tot verbetering”, aldus Balak.

RB

error: Kopiëren mag niet!