President Ali vraagt Lula tussenbeide te komen bij besluit Petrobras niet te bieden op Guyana-veiling 

Petrobras, de staatsolieproducent van Brazilië, heeft besloten niet deel te nemen aan de lopende offshore vergunningsronde in Guyana. Bharrat Jagdeo, vicepresident van Guyana, vertelde verslaggevers donderdag dat hij een ontmoeting heeft gehad met functionarissen van Petrobras in New York, terwijl hij de CERA Week van S&P Global in maart bijwoonde, waarin hij werd geïnformeerd. Het bedrijf onthulde zijn alternatieve plan.

“Ze hebben een indrukwekkend programma om net ten oosten van Frans-Guyana, op hun grondgebied, te verkennen,” zei Jagdeo.

Volgens het Noorse Rystad Energy wil Petrobras zijn exploratie-inspanningen later dit decennium richten op het potentieel van de equatoriale marge, in de hoop het ongekende succes bij het Stabroek-blok in Guyana te evenaren. De bekkens die de Petrobras naar verwachting zal aanvallen, zijn Foz do Amazonas, Para-Maranhão, Barreirinhas, Ceará en Potiguar.

Jagdeo zei, dat Petrobras gelooft dat de geologie van de regio aangeeft dat het succes van Exxon in de olierijke wateren van Guyana kan worden herhaald.

Guyana’s licentieronde van 14 blokken (11 ondiep water en 3 diep water) is aan de gang. De regering is van plan de inzendingen op 15 juli af te ronden.

error: Kopiëren mag niet!