President Santokhi opent 19 juni Suriname Energy, Oil & Gas Summit 

Ruim 800 personen uit Suriname en de rest van de wereld nemen deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Deze internationale conferentie duurt van 19 tot en met 22 juni. Tegelijk is er een beurs van lokale en buitenlandse bedrijven. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. is de gastheer van SEOGS 2023.  President Chandrikapersad Santokhi verricht maandag 19 juni de opening.

Staatsolie speelt met het organiseren van SEOGS in op de grote lokale en wereldwijde belangstelling voor de ontwikkelingen in het Surinaamse zeegebied (de offshore). Het thema van SEOGS 2023 is ‘Suriname open for business’. 

Het doel van de conferentie is om Suriname onder de aandacht te brengen van de wereld en aan te prijzen als aantrekkelijk land om te investeren. Vertegenwoordigers van lokale en buitenlandse bedrijven uit de energie, olie- en gassector, aanverwante industrieën, overheden en instituten nemen deel aan het SEOGS 2023. Op het programma staan inleidingen, paneldiscussies, presentaties en informele bijeenkomsten. 

Ook wil Staatsolie met SEOGS bijdragen aan de ontwikkeling van local content. Via presentaties en paneldiscussies krijgen lokale bedrijven een duidelijk beeld van de kansen die er zijn gedurende de exploratie- en ontwikkelingsfase en nadat de productie op gang is gekomen in onze offshore. Door deze kansen optimaal te benutten zullen Suriname en haar bevolking zoveel als mogelijk voordeel kunnen hebben aan deze industrie. 

De beurs van lokale en internationale bedrijven is van 19 tot en met 22 juni op het terrein van Hotel Torarica. Deze is van 10 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags gratis te bezoeken, maar registratie vooraf is verplicht.

error: Kopiëren mag niet!