Weggebruikers niet te spreken over roekeloos rijgedrag fooddelivery bestuurders

Iedereen is ze weleens in het verkeer tegengekomen. De fooddelivery bestuurders als een bliksem tussen de autos in het verkeer, op de bromfiets. Hoewel niet alle fooddelivery bestuurders zich roekeloos gedragen in het verkeer, zijn er helaas gevallen waarin men zich niet houdt aan de verkeersregels en een onveilig rijgedrag vertonen. Vaak genoeg worden verkeerslichten, voorrangswegen en of stopborden zelfs genegeerd. Als dat niet al erg genoeg is wordt er op de stoep gereden of worden andere weggebruikers uitgescholden wanneer zij worden aangesproken op hun rijgedrag. 

Het rijgedrag van de fooddelivery bestuurders brengt niet alleen de bestuurder zelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers, voetgangers en fietsers.

“Ik keur hun rijgedrag ten zeerste af. Ik begrijp dat ze snel het eten willen bezorgen om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, maar breng andere weggebruikers niet in gevaar”, is de reactie van Sharon tegenover de Dagblad Suriname. 

Sommige bestuurders worden beloond op basis van het aantal bestellingen dat ze kunnen afhandelen binnen een bepaalde tijd, waardoor ze geneigd zijn om hun snelheid op te voeren door een haastig rijgedrag te hebben. “I know time is money, maar dat geeft hun het recht nog steeds niet om zulks rijgedrag te vertonen”, was de reactie van Ashna.

De verschillende fooddelivery diensten zouden wel harde maatregelen kunnen treffen tegen hun werknemers die dit stoer gedrag vertonen en andere weggebruikers in gevaar brengen. Het is belangrijk het veilig rijgedrag te waarborgen. Dit kan onder meer door het opleggen van snelheidslimieten, verstrekken van veiligheidsinstructies en eventueel een klachtenlijn te hebben waar klanten hun klacht kunnen deponeren bij ontevredenheid over de fooddelivery bestuurders.

“Ik maakte vaak gebruik van een bekende fooddelivery app. Maar ik doe niet mee aan stoer- en roekeloos rijgedrag. Ik ondersteun daarom alleen bedrijven die veiligheid en goede service hoog in het vaandel houden, anders hoeft het voor mij niet”, was tot slot de reactie van Jayden.

JM

error: Kopiëren mag niet!