Ook barbershops hebben het moeilijk – Diverse kapperszaken moeten deur sluiten

“Het is een heel stresserende situatie als je als ondernemer je locatie moet verplaatsen, omdat je de huur niet meer kan betalen”, zegt een kapper tegen Dagblad Suriname.

“Ik ben niet de enige, maar vele kappers hebben te kampen met zo’n situatie dat zij geen eigen ruimte hebben. Door de financiële situatie in het land is de aanloop ook minder geworden. De klantenkring bestaat nu het meest uit heren die op een bepaalde leeftijd zijn, je ziet die jongeren generatie bijna niet. De meeste knippen zelf of gaan naar iemand die pas in business is”, aldus de kapper. “Naar die oude barber willen zij niet meer, je hebt ook vrouwen die de zaak binnenkomen, maar alweer niet zo veel. De meeste geven aan dat de salon nu ook niet te betalen is, dus zij maar even een jongenskop doen.”

Een andere kapper zegt, dat hij ook van locatie moet veranderen. “De huur kan ik niet meer voldoen. Ik draai mijn zaak daarnaast ook alleen en moest uiteindelijk de anderen, die hier ook aan het werken waren laten gaan. Het betalen ging op commissiebasis en je eigen kennis, maar als er niet veel klanten zijn zit jij erin”, aldus de kapper.

“Ik moest dan zien te toveren om de anderen te betalen, de huur, andere voorzieningen en ook nog letten op de voorraad. Met de verhoging van de huur erbij voelt het nu net een strop. Ik ga nu weer van huis uit moeten beginnen en kijken wat ik daarna zal doen. Voor het bouwen van een kleine ruimte heb je ook geld nodig en als je dat niet hebt ben je ook even ver”, aldus de kapper. 

Enkele klanten die op hun buurt zaten te wachten voor het knippen geven aan, dat zij niet zo vaak meer de barbershop in gaan. Alie stelt, dat hij vroeger elke week voor een frisse look ging, maar nu een keer per maand gaat. Voor het knippen van een eenvoudige look vraagt men tussen de SRD 125 en SRD 250. dat wekelijks missen kan ik niet. Ik kom vaak genoeg op meer uit, omdat ik het vaak ook anders wil. En dat kan ik niet, mijn eigen haar probeer ik zelf te doen, maar het loopt vaak mis, dus ik doe het dan op zo een manier”, zegt Alie. 

TM

error: Kopiëren mag niet!