Jerry Sadiek kampioen van het Combinatie ’80 Klassiek damtoernooi

ontknoping van het Combinatie ’80 klassieke dam, waarbij het kwartet Sadiek, Chandai, Bhagwandas en Sewdajal streden om de titel, vond dinsdagavond plaats Er waren 4 belangrijke wedstrijden die het kampioenschap zouden bepalen.

Op bord 1 vond de strijd plaats tussen Satish Chandai en Federatie Meester Jerry Sadiek. Na een boeiende opening, waarbij Chandai een flankaanval plaatste, veranderde de partij in het middenspel naar een klassiek spel, waarbij een puntendeling tussen beide spelers onvermijdelijk was.                                                                                                                                                              Terwijl Santosh Bhagwandas het opnam tegen Kandidaat Federatie Meester (cMF) Dheeradj Somai, Bhagwandas speelde vanaf het begin een agressieve partij waarbij hij risico’s nam om de partij naar zich toe te trekken. Door zeer nauwkeurig spel wist Somai echter een punt te behalen tegen Bhagwandas.

Rohit Sewdajal en Ashokkoemar Karia speelden ook een boeiende partij. Vanaf de opening probeerde Sewdajal initiatieven te nemen door verschillende aanvallen te plaatsen. In het middenspel keerden de rollen echter om en was Karia deze keer degene die de aanval inzette op de rechtervleugel van Sewdajal. Door de juiste zetten van Rohit kwamen de twee niet verder dan remise.

De enige overwinning van de avond kwam van Ashwien Jiandra Birdjoe tegen Radjes Narain. Het duo koos vanaf de opening voor een klassiek spel en door een verkeerde berekening van Narain, wat leidde tot een blunder, kon Birdjoe de overwinning niet ontlopen.

Sadiek werd met een punt voorsprong op de rest kampioen van het toernooi. Omdat zowel Bhagwandas als Sewdajal remise speelden, indien zij zouden winnen zou er een driemans-barrage volgen voor het kampioenschap. Vanwege de remise moesten er echter barrages plaatsvinden voor de 2e en 3e plaats tussen Satish Chandai, Santosh Bhagwandas en Rohit Sewdajal, omdat zij elk 12 punten hadden. Na de barrages werd Bhagwandas de semi-kampioen, terwijl Satish Chandai de demi-kampioen werd en Rohit Sewdajal 4e. Chandai was de enige speler die ongeslagen was in dit kampioenschap, terwijl iedereen 1 of meer partijen had verloren.

De volledige ranglijst: 

1.Sadiek Jerry – 13 punten

2.Bhagwandas Santosh – 12 punten (Na barrage 4 punten)

3.Chandai Satish – 12 punten (Na barrage 2 punten)

4.Sewdajal Rohit – 12 punten (Na barrage 0 punten)

5.Birdjoe Ashwien – 10 punten

6.Somai Dheeradj – 9 punten

7.Karia Ashokkoemar – 8 punten

8.Beharie Sanjay – 6 punten

9.Narain Radjes – 5 punten 10.Sewcharan Jerry – 3 punten

                                                                                                                                                                    De partijen, resultaten en ranglijst zijn te volgen via de volgende website: https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=46&Id=45722&jr=23#.ZGeNeag2fdk.whatsapp

error: Kopiëren mag niet!