Djokovic verklaart: ‘Kosovo is Servië’

De Servische tennislegende Novak Djokovic schreef een bericht waarin hij verkondigde dat “Kosovo het hart van Servië is” na een overwinning in de eerste ronde op de Amerikaan Aleksandar Kovacevic op de French Open op maandag. Eerder braken gevechten uit tussen Servische demonstranten en NAVO-troepen in het noorden van Kosovo.

Onmiddellijk na het verslaan van Kovacevic benaderde Djokovic een videocamera – waar spelers traditioneel handtekeningen zetten – en schreef: “Kosovo is het hart van Servië. Stop het geweld.”

De langst regerende nummer één van de wereld in de ATP-geschiedenis breidde zijn boodschap uit tijdens een persconferentie na de wedstrijd.

“Als Serviër doet het me veel pijn wat er in Kosovo gebeurt”, zei hij. “Het minste wat ik kon doen is dit; Ik voel me verantwoordelijk als publieke figuur en als zoon van een man die in Kosovo is geboren. Ik voel de behoefte om steun te betuigen aan heel Servië. Ik weet niet wat de toekomst in petto heeft voor het Servische volk en Kosovo, maar het is essentieel om steun te betuigen.”

error: Kopiëren mag niet!