Meisje (15) beschuldigd van 19 moorden bij brand in slaapzaal school te Madhia, Guyana

Een 15-jarig meisje dat ervan wordt beschuldigd vorige week brand te hebben gesticht in een slaapzaal van een school in Guyana, is maandag beschuldigd van 19 moorden.

De brand doodde 18 voornamelijk inheemse meisjes en een vijfjarige jongen in het gebouw in de centrale stad Mahdia. Het meisje stichtte de brand nadat haar telefoon in beslag was genomen, aldus de politie.

Het meisje wordt vastgehouden in de jeugdgevangenis van Guyana en de aanklachten tegen haar werden geformaliseerd tijdens een virtuele hoorzitting in de Magistrate’s Court.

In de vroege uren van 22 mei werden leeringen wakker van geschreeuw en zagen ze vuur en rook in de badkamer van de slaapzaal, zei de politie in een verklaring.

Bijna 30 kinderen werden in het ziekenhuis opgenomen, terwijl twee meisjes in kritieke toestand zaterdag naar New York zijn gevlogen om verdere medische hulp te krijgen.

Autoriteiten hebben 13 slachtoffers geïdentificeerd via DNA-testen, van wie de stoffelijke resten zijn teruggegeven aan hun families om te worden begraven.

Het brandalarmsysteem van de slaapzaal en de brandoefeningen op scholen worden onderzocht, zei Priya Manickchand, de minister van Onderwijs van Guyana.

error: Kopiëren mag niet!